Vegyél egy nagy levegőt!

New 2020 year card

Tetszik? Oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Végre túl a rohanáson, az ünnepi  együttléteken, most kicsit összegezhetünk. Mi minden történt Veled az idei évben? Ha már itt tartunk, szeretném Neked megköszönni, hogy olvasod a bejegyzéseimet, hogy számodra is fontossá vált a fontoslehet.hu oldala és az a szemlélet, amelyet átadni, megosztani szeretnék. 

Az elmúlt hónapok alatt arra döbbentem rá, hogy bár az életemben folyamatosan jelent van az IR, és muszáj ezzel foglalkoznom, – az, hogy a külvilág elé tártam a mindennapjaim egy részét, bizony óriási felelősség. Tudtam én ezt eddig is, de valahogy úgy igazán tudatosítani –  különösen döbbenetes felismerés. A közösségi oldalamon lassan a kétezer követőhöz közelítünk, ami számomra megtiszteltetést jelent.  

A december hava a mozgásról szól, most mégis azt a címet adtam ennek a bejegyzésnek, hogy vegyél egy nagy levegőt! Mert az is a mozgás része. Séta, futás, edzés közben éppúgy lényeges a légzés, mint egy meditáció, relaxáció során. 

Engedd meg magadnak, hogy a számodra legmegfelelőbb ritmusban haladj! A heti írások között találhattál kisebb-nagyobb kihívásokat, feladatokat, javaslatokat, tanácsokat, s bízom benne, hogy ezek elindítottak benned egy újfajta  gondolkodásmódot. Azét, hogy ha te is érintett vagy az inzulinrezisztenciában, akkor még többet tudj tenni magadért, ha pedig nem, akkor talán „csak” még jobban odafigyelni a testedre-lelkedre. Ez pedig egyetlen lélegzetvétellel is elkezdődhet. 

Én pedig folytatom. Jövőre még többfelé nyitok, számos olyan témával, amely mindannyiunknak fontos lehet. 

Anita

Te is érintett vagy IR-rel vagy PCOS-sel?

Az IR-kézikönyv segítség lehet minden érintettnek: akkor is, ha most derült ki, hogy IR-es vagy és akkor is, ha már így élsz évek óta.
receptek

Lyoni máktorta

Hozzávalók 8 személyre 3 nagyobb alma (45 gr CH); 1 citrom leve, és reszelt héja; 2 közepes tojás; 35 dkg 4x édes édesítőszer; ½  kiskanál

életmód

Milyen betegségeket okozhat az IR?

Azt álmodból felkelve is tudod, mióta megvan a diagnózisod, hogy az IR a cukorbetegség előszobája. De tudod, hogy mi minden várhat még rád, ha nem foglalkozol vele? A mai poszttal nem akarok senkit halálra rémiszteni…. de azért jó tudni, mert fontos lehet!