Honnan rendelj IR-kompatibilis ebédet?

2020-11-04

Egészségesen étkezni, még azokon a rohanós hétköznapokon is,

odafigyelni a kalóriákra, mindig nézni a megfelelő alapanyagokat, átalakítani az étkezési szokásaidat – erről szól az IR étrend. De ezt sokszor nem könnyű tartani, főleg, mikor éppen azt sem tudod, hol áll a fejed a napi teendőid között. De az a jó hírem, hogy a rohanós hétköznapokon is van lehetőséged finomat és egészségeset enni, méghozzá anélkül, hogy bajlódnod kéne a főzéssel. Vannak már helyek, ahol ránk is gondolnak!

Melyik éttermekből tudsz rendelni IR-diétával összeegyeztethető ételeket?

  • Alexa IR ebéd: kifejezetten IR-eseknek összeállított, kiszámított szénhidrátértékű ételeket és teljes kiőrlésű péksüteményeket is találsz náluk. Csak házhozszállítással működik, és egyelőre csak Budapesten belül (illetve Budaörsön és Dunakeszin) szállítanak ki. Teljes IR-es ebéd- és vacsoramenüket kínálnak, de oda kell figyelned, hogy a szállítást 2 munkanappal megelőző nap 16 óráig tudsz csak rendelni.
  • Vitál konyha: a weboldalas kínálatukban rostokban gazdag, alacsony zsír- és szénhidráttartalmú, jóízű és egészséges ételeket találhatsz. Ez nem speciálisan inzulinrezisztensek számára tervezett menü, de a megfelelő szénhidrátmennyiség betartásával nyugodtan fogyaszthatod a legtöbb fogásukat. Aznapi rendelésre sajnos itt sincs lehetőség, előző nap 12 óráig kell eldöntened, mit szeretnél. Országosan szállítanak házhoz, viszont beülős lehetőség nincs.
  • Egészségkonyha: egészséges, tartósítószer-mentes egytálételek közül választhatsz, szintén csak házhozszállításos módszerrel. Vannak kalóriaszegény ételeik is, de találhatsz vegetáriánus, vagy magyaros és nemzetközi ételeket is. Last-minute ételrendelési lehetőségük azt jelenti, hogy délután 14-ig még meg tudod rendelni a másnapi ebédedet, ha esetleg napközben kiment a fejedből. Budapestre, és más vidéki városokba is szállítanak: nézd meg a honlapjukon, hogy nálad elérhető-e a szolgáltatásuk.
  • Teletál: ételkínálatuk nagyon széles. Ami számunkra érdekes, az a ZERO kínálatuk, vagyis a szénhidrát-, és kalóriacsökkentett, cukormentes ételek. Vannak ezen kívül vega és vegán ételeik is. Szintén csak házhozszállítással dolgoznak. Heti rendelést a megelőző hét pénteken 16 óráig tudsz leadni, tárgyhéten viszont másnapra nem tudsz rendelni, csak az azt követő napra, vagyis itt is 2 napra előre kell tervezned. A jó hír, hogy országosan, szinte majdnem minden településre szállítanak ki.

Ha olyan éttermet vagy pékséget keresel, ahol IR-esként betérve, vagy online rendeléssel tudsz a diétával összeegyeztethető ételt választani, akkor nézz el erre az oldalra, ahol már sok IR-barát hely közül böngészhetsz.

Szerencsére ma már teljesen megoldható, hogy inzulinrezisztensként is tudj a diétáddal kompatibilis, egészséges ételeket rendelni. Így a főzéssel már nem kell bajlódnod, és több időd marad a munkádra, családodra, vagy amire csak szeretnéd.

Te is érintett vagy IR-rel vagy PCOS-sel?

Az IR-kézikönyv segítség lehet minden érintettnek: akkor is, ha most derült ki, hogy IR-es vagy és akkor is, ha már így élsz évek óta.
Letöltöm!
calendar-fulldinnercrossmenuindent-increase