Baconbe tekert, sült mozzarella vadrizzsel, zöld salátával

Tetszik? Oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Mivel számunkra IR-esek számára a napi időbeosztás egy sarkalatos pont, igyekszem előnyben részesíteni a gyorsan elkészíthető ételeket. Ilyen ez a mai is.

Hozzávalók:

  • mozzarella sajt (snack vagy nagyobb sajttömb);
  • szeletelt szalonna (bacon);
  • előgőzölt barna rizs vad rizzsel; (Riceland)
  • vegyes saláta.

Elkészítés:

A sajtot felhasználás előtt betettem a mélyhűtőbe minimum egy órára, hogy megkeményedjen. Ha mozzarella snack-et vettél, vágd ketté keresztbe, ha nagyobb sajttömböt, abból ujjnyi vastag szeleteket vagdoss fel. Egy sajthoz egy bacon jár, a sajtokat szorosan körbetekertem a szeletelt szalonnával. Nem kell csak néhány perc, amíg a forró serpenyőben megsülnek a „sajtfalatkák.”

Közben elkészítettem a vadrizst* is. Hogy miért jó nekünk ez a fajta rizs? Mert tartalmaz B3-, B6-vitamint, folsavat, fehérjét, mangánt, vasat, magnéziumot, rezet, foszfort, cinket, káliumot – vagyis magában is egy vitaminbomba. Emellett magas rosttartalmú lassan felszívódó szénhidrátként az inzulinrezisztencia egyik alapvető körete.

*Egy átlagos IR-ebéd 50 gramm CH-t tartalmazhat. A csomagolás szerint 100 gramm rizs 73 gramm CH-t tartalmaz, vagyis az 50 gramm CH tartalmú ebédhez maximum 70 gramm rizst mérhetsz ki magadnak főzés előtt. Az ebéd többi összetevője nem tartalmaz számolós szénhidrátot.

Az elkészült sajtot forrón tálaltam a körettel, amelyet némi vegyes salátával, koktélparadicsommal színesítettem, balzsamecettel ízesítettem.

Te is érintett vagy IR-rel vagy PCOS-sel?

Az IR-kézikönyv segítség lehet minden érintettnek: akkor is, ha most derült ki, hogy IR-es vagy és akkor is, ha már így élsz évek óta.
életmód

Hogy néz ki az IR vizsgálat?

Sokan vagyunk, akik mindenféle orvosi vizsgálattól rettegünk, és mindent előre akarunk tudni. Így van ez az inzulinrezisztencia-, avagy a terheléses vércukor vizsgálattal is. A jó hír az, hogy itt tényleg semmi ok az aggodalomra, nem fog fájni, és különösebben kellemetlen sem lesz – olvass tovább, és bemutatom az IR vizsgálatot pontról-pontra!

babavárás

Miért fontos IR-esként a megfelelő folyadékfogyasztás?

Először is azért, mert napi 2-4 liter folyadék mindenféleképpen kell a szervezetnek, akár egészséges vagy, akár nem. IR-esként azonban különösen oda kell figyelni erre, mert befolyásolhatja az értékeinket, a közérzetünket és az egészségünket is. Mutatom, miért!

Iratkozz fel a Fontos lehet! hírlevélre!

Hova küldjük az INGYENES IR-kézikönyvet?

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.