Baconbe tekert, sült mozzarella vadrizzsel, zöld salátával

2019-09-29

Mivel számunkra IR-esek számára a napi időbeosztás egy sarkalatos pont, igyekszem előnyben részesíteni a gyorsan elkészíthető ételeket. Ilyen ez a mai is.

Hozzávalók:

  • mozzarella sajt (snack vagy nagyobb sajttömb);
  • szeletelt szalonna (bacon);
  • előgőzölt barna rizs vad rizzsel; (Riceland)
  • vegyes saláta.

Elkészítés:

A sajtot felhasználás előtt betettem a mélyhűtőbe minimum egy órára, hogy megkeményedjen. Ha mozzarella snack-et vettél, vágd ketté keresztbe, ha nagyobb sajttömböt, abból ujjnyi vastag szeleteket vagdoss fel. Egy sajthoz egy bacon jár, a sajtokat szorosan körbetekertem a szeletelt szalonnával. Nem kell csak néhány perc, amíg a forró serpenyőben megsülnek a „sajtfalatkák.”

Közben elkészítettem a vadrizst* is. Hogy miért jó nekünk ez a fajta rizs? Mert tartalmaz B3-, B6-vitamint, folsavat, fehérjét, mangánt, vasat, magnéziumot, rezet, foszfort, cinket, káliumot – vagyis magában is egy vitaminbomba. Emellett magas rosttartalmú lassan felszívódó szénhidrátként az inzulinrezisztencia egyik alapvető körete.

*Egy átlagos IR-ebéd 50 gramm CH-t tartalmazhat. A csomagolás szerint 100 gramm rizs 73 gramm CH-t tartalmaz, vagyis az 50 gramm CH tartalmú ebédhez maximum 70 gramm rizst mérhetsz ki magadnak főzés előtt. Az ebéd többi összetevője nem tartalmaz számolós szénhidrátot.

Az elkészült sajtot forrón tálaltam a körettel, amelyet némi vegyes salátával, koktélparadicsommal színesítettem, balzsamecettel ízesítettem.

Te is érintett vagy IR-rel vagy PCOS-sel?

Az IR-kézikönyv segítség lehet minden érintettnek: akkor is, ha most derült ki, hogy IR-es vagy és akkor is, ha már így élsz évek óta.
Letöltöm!
calendar-fulldinnercrossmenuindent-increase