Október van, hiányoznak a meleg nyári esték. A héten szüret volt nálunk a Mátraalján, és reggel, amikor belekezdtünk a munkába, csak 5 fok volt. Eszembe jutott, hogy az egész napi kemény munka után megérdemelnénk valami meleg, cukormentes, lélekmelegítő kényeztetést. Így esett a választásom a forró csokira, ami pillanatok alatt el is készíthető:
Hozzávalók 2 csészéhez:
*A kókusztejet Cocomas kókuszkrémből készítettem. 200 ml kókuszkrémhez 400 ml vizet öntöttem.
Egy kevés kókusztejben elkevertem a kakaóport és a keményítőt csomómentesen. Hozzáadtam a maradék kókusztejet és elkezdtem melegíteni a tűzhelyen. Sűrűsödésig állandóan kevergettem (nem kell felforralni). A végeredmény két pohár krémes, habos kókuszos csokoládé.
Tetejére egy-egy pötty tejszínhab, mi kell még a boldogsághoz?!
Ha van kedved kísérletezni, újítani, csinálhatsz chilis, levendulás csokis változatot is. Használhatsz mandulatejet vagy hagyományos tejet is, ennek megfelelően kell szénhidrátot (CH) számolnod. Bármelyik tejfélével számolsz, a CH tartalom kevesebb, mint 10 gramm / pohár, vagyis bűntelenül élvezheted az uzsonnát vagy vacsorát teljes kiőrlésű kekszek társaságában.
Ti szoktátok magatokat kényeztetni saját készítésű finomsággal?