Hozzávalók:
Elkészítés:
A megmosott, meghámozott cukkinit reszeld le egy tálba. Kb.10 percre hagyd állni, majd nyomkodd ki a levét. Keverd hozzá a két felvert tojást, a zúzott fokhagymát / fokhagymakrémet, az apróra vágott, friss petrezselyemzöldet, sózd, borsozd, majd adj hozzá annyi lisztet, hogy közepes sűrűségű masszát kapj.
Kisütheted bő olajban, vagy sütőben, olaj nélkül is. Ha az utóbbit választod, sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, a masszából kanalazz halmokat a tepsibe, majd lapíts szét őket korong formájúra. 180 fokon előmelegített sütőben fél óra alatt süsd ropogósra.
Magában fogyasztva is tökéletes, hozzá foghagymás joghurtot / tejfölt kínálhatsz, vagy köretként húsételekhez is fogyaszthatod. Én vargányagombás csirkemellhez körítettem.
Jó étvágyat hozzá!