Összetevők
Hosszabb változat: a mogyorót egy teflonos serpenyőben megpirítottam, folyamatosan kevergettem, rázogattam, hogy ne égjen oda a héja. Miután kellően megpirult, kiöntöttem egy tiszta konyharuhára, s ledörzsöltem róla a héját.
Ha nincs időd / kedved a pirításhoz, anélkül is megdarálhatod a mogyorót. (Talán akkor kicsit kesernyésebb lesz a krém.) Próbáld ki, hogy ízlik jobban! ☺
Pirítás után én most nem aprítóba, hanem simán csak kávédarálóba tettem a mogyorót, hogy ledaráljam az édesítővel együtt. Igyekeztem minél apróbbra darálni.
Aztán hozzákevertem a kókuszolajat, a tejet, a kakaóport, és egy pici sót egészen addig, amíg minden összetevő teljesen össze nem keveredett. Alig telt 30 percembe mosogatással együtt, s kész lett a finom és egészséges mogyorókrém, melynek 100 grammja mindösszesen 6 gramm szénhidrátot tartalmaz csak. Cserébe viszont csupa-csupa mogyoró ☺.
Inzulinrezisztensek számára is egészséges, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, palacsintába vagy egyéb süteménybe való finomság. Jó étvágyat hozzá!
ui: nekem két kis üveggel lett belőle, az egyiket a hűtőszekrénybe tettem, de hamar elfogyott. Tipp: Fogyasztás előtt vedd elő a hűtőből egy kis időre, hogy megpuhuljon!