Cukormentes házi mogyorókrém

2020-05-16

Összetevők

  • 15-20 dkg törökmogyoró;
  • 5 dkg 4xédes édesítő;
  • 3 ek kókuszolaj;
  • 5 dkg holland kakaópor (cukormentes);
  • 1,5 dl tej (helyettesíthető növényi tejjel ízlés szerint);
  • 1 csipet só.

Hosszabb változat: a mogyorót egy teflonos serpenyőben megpirítottam, folyamatosan kevergettem, rázogattam, hogy ne égjen oda a héja. Miután kellően megpirult, kiöntöttem egy tiszta konyharuhára, s ledörzsöltem róla a héját.

Ha nincs időd / kedved a pirításhoz, anélkül is megdarálhatod a mogyorót. (Talán akkor kicsit kesernyésebb lesz a krém.) Próbáld ki, hogy ízlik jobban! ☺

Pirítás után én most nem aprítóba, hanem simán csak kávédarálóba tettem a mogyorót, hogy ledaráljam az édesítővel együtt. Igyekeztem minél apróbbra darálni.

Aztán hozzákevertem a kókuszolajat, a tejet, a kakaóport, és egy pici sót egészen addig, amíg minden összetevő teljesen össze nem keveredett. Alig telt 30 percembe mosogatással együtt, s kész lett a finom és egészséges mogyorókrém, melynek 100 grammja mindösszesen 6 gramm szénhidrátot tartalmaz csak. Cserébe viszont csupa-csupa mogyoró ☺.

Inzulinrezisztensek számára is egészséges, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, palacsintába vagy egyéb süteménybe való finomság. Jó étvágyat hozzá! 

ui: nekem két kis üveggel lett belőle, az egyiket a hűtőszekrénybe tettem, de hamar elfogyott. Tipp: Fogyasztás előtt vedd elő a hűtőből egy kis időre, hogy megpuhuljon! 

Te is érintett vagy IR-rel vagy PCOS-sel?

Az IR-kézikönyv segítség lehet minden érintettnek: akkor is, ha most derült ki, hogy IR-es vagy és akkor is, ha már így élsz évek óta.
Letöltöm!
calendar-fulldinnercrossmenuindent-increase