Van, hogy megkívánom a régi ízeket, amelyeket inzulinrezisztens révén készételként már nem tudok megvásárolni. Nincs is ezzel gond, hiszen a boltban kapható üveges termék 100 grammja 16 gr szénhidrátot (CH) tartalmaz, melyből 13 gr cukor. A „hazai előállításban” készült kínai ételek (tisztelet a kivételnek) legtöbbször nem az egészséges táplálkozást szolgálják, de Te is tehetsz azért, hogy hozzáadott cukor nélküli változatban is élvezhesd! Az interneten találtam az alábbi receptet, ami alapján elkészítettem ezt a fogást. Gyere, próbáld ki!
A megmosott szűzérmét vékonyra szeleteltem, majd sóztam, borsoztam. A felvert és keményítővel összekevert tojás elegyét ráöntöttem a hússzeletekre. A húst wokban (vagy teflon edényben) forró olajban megpirítottam és félreraktam.
A vöröshagymát, a kaliforniai paprikát, a sárgarépát csíkokra vágtam, és a megmaradt zsiradékon átforgattam. Felöntöttem az alaplével, belekevertem a paradicsompürét és a szójaszószt. Az ananászt kockákra vágtam, majd a curryvel és az ecettel együtt a zöldségekhez adtam. Végül összeforraltam az egészet. Tálalás előtt a lesütött húst újra felforrósítottam, majd összekevertem az édes-savanyú mártással.
Köretnek basmati rizst / barnarizst ajánlok. Jó étvágyat hozzá!
(ui: ezt a fogást csirkemellből is elkészítheted, ha azt jobban szereted)
A házilag készített változat hozzáadott cukrot nem tartalmaz, 100 grammja max. 10 gr CH-t tartalmaz. Leginkább a köretként hozzáadott rizs „számolós”, hogy beleférj az előírt IR ebédedbe / vacsorádba.