Egytálétel vacsorára, avagy édesburgonya a saját héjában töltve
2020-07-07
Az eredeti recept Borbás Marcsi műsorában látható, recept alatt klikk a linkre. Az inzulinrezisztensek között megoszlanak a vélemények édesburgonya ügyben, mármint hogy fogyasztható-e, s ha igen milyen időszakban. Természetesen a CH mennyiség figyelembe vételével úgy gondolom, alkalmanként beilleszthető az étrendünkbe. Próbáld ki, jó étvágyat hozzá!
ui: köszönöm Szuzi utólag is a finom vacsorát és a szeretetteljes vendéglátást! 🙂
Hozzávalók:
4 db édesburgonya;
1 evőkanál olíva olaj;
só, bors ízlés szerint;
a kedvenc reszelt sajtod a tetejére;
4 csík bacon, apróra vágva ropogósra sütve.
Tálalhatunk mellé tejfölt és metélőhagymát, fogyaszthatjuk idénysalátával is. Vegetáriánusok a szalonnát akár gombával is helyettesíthetik.
Elkészítési javaslat az „édesburgonya.bio” ajánlata szerint:
Böködjünk meg néhányszor minden gumót, és süssük 200°C-on 50 percig, vagy amíg puha nem lesz. Hagyjuk hűlni, majd vágjuk hosszában ketté.
Kanállal szedjük ki a belsejét, úgy hogy egy kis hús maradjon a héján. A húsát tegyük egy tálba, a héjakat locsoljuk meg olíva olajjal és süssük tovább 200 °C-on 10 percig.
Az édesburgonya húsát sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint és keverjük össze a felkockázott baconnal. Vegyük ki a sütőből a héjakat, töltsük bele a tölteléket, és a tetejét szórjuk meg sajttal. Tegyük be a sütőbe (200°C) 15 percig, hogy megolvadjon a sajt.