Franciasaláta
A salátához (6 adag)
• 30 dkg zöldborsó;
• 20 dkg kockára vágott sárgarépa;
• 1 db közepes kockára vágott savanykás alma;
• 3-4 db közepes méretű ecetes uborka.
Az öntethez
• 4 dl tejföl;
• 1-2 evőkanál majonéz;
• 2 teáskanál mustár;
• 4xédes ízlés szerint;
• 1 kávéskanál só, csipetnyi bors;
• 1 teáskanál citromlé / facsart citrom leve.
Elkészítés
- A zöldségeket megfőzzük.
- Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és ecetes uborkát.
- Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük.
- Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük.
- Hűtőben legalább 1-2 órát hűtjük tálalás előtt.
Kaszinótojás
Hozzávalók (6 darabhoz)
- 8 db tojás (közepes, “M”-es méretű) ;
- 2 evőkanál majonéz;
- 1-2 evőkanál tejföl;
- 1-2 mokkáskanál mustár;
- 1 csipet só;
- 1 csipet szerecsendió (őrölt);
- 1 csipet fekete bors (őrölt).
Elkészítés
- Elsőként feltesszük főzni a tojásokat hideg vízben, majd forrástól számított 9-10 percig főzzük. Ha letelt az idő, hideg vízzel teli tálba helyezzük őket (ez segít, hogy szépen lejöjjön a héjuk). Ha már csak langyosak, akkor leszedjük a tojáshéjakat.
- Félbevágunk 6 db tojást, és egy kiskanál segítségével kiszedjük a sárgájukat. A pluszban megfőtt két egész tojást szintén összetörjük villával. Ez is a töltelék része lesz.
- A széttört tojások sárgáit és a plusz főtt, összetört tojásokat összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal, szerecsendióval, majonézzel és mustárral.
- A félretett fél tojások mélyedéseibe töltjük vissza a tojásos, majonézes tölteléket. Jó étvágyat hozzá!
(forrás: www.mindmegette.hu)