Ínycsiklandozó hidegtál

2020-01-05

Franciasaláta

A salátához (6 adag)

• 30 dkg zöldborsó;
• 20 dkg kockára vágott sárgarépa;
• 1 db közepes kockára vágott savanykás alma;
• 3-4 db közepes méretű ecetes uborka.

Az öntethez

• 4 dl tejföl;
• 1-2 evőkanál majonéz;
• 2 teáskanál mustár;
• 4xédes ízlés szerint;
• 1 kávéskanál só, csipetnyi bors;
• 1 teáskanál citromlé / facsart citrom leve.

Elkészítés

  1. A zöldségeket megfőzzük.
  2. Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és ecetes uborkát.
  3. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük.
  4. Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük.
  5. Hűtőben legalább 1-2 órát hűtjük tálalás előtt. 

Kaszinótojás

Hozzávalók (6 darabhoz)

  • 8 db tojás (közepes, “M”-es méretű) ;
  • 2 evőkanál majonéz;
  • 1-2 evőkanál tejföl;
  • 1-2 mokkáskanál mustár;
  • 1 csipet só; 
  • 1 csipet szerecsendió (őrölt);
  • 1 csipet fekete bors (őrölt).

Elkészítés

  1. Elsőként feltesszük főzni a tojásokat hideg vízben, majd forrástól számított 9-10 percig főzzük. Ha letelt az idő, hideg vízzel teli tálba helyezzük őket (ez segít, hogy szépen lejöjjön a héjuk). Ha már csak langyosak, akkor leszedjük a tojáshéjakat.
  2. Félbevágunk 6 db tojást, és egy kiskanál segítségével kiszedjük a sárgájukat. A pluszban megfőtt két egész tojást szintén összetörjük villával. Ez is a töltelék része lesz.
  3. A széttört tojások sárgáit és a plusz főtt, összetört tojásokat összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal, szerecsendióval, majonézzel és mustárral.
  4. A félretett fél tojások mélyedéseibe töltjük vissza a tojásos, majonézes tölteléket. Jó étvágyat hozzá! 

(forrás: www.mindmegette.hu)

Te is érintett vagy IR-rel vagy PCOS-sel?

Az IR-kézikönyv segítség lehet minden érintettnek: akkor is, ha most derült ki, hogy IR-es vagy és akkor is, ha már így élsz évek óta.
Letöltöm!
calendar-fulldinnercrossmenuindent-increase