Magos rúd

Hozzávalók 20 db rúdhoz:

  • 200 gr teljes kiőrlésű búzaliszt;
  • 250 gr túró;
  • 50 gr kókuszzsír;
  • 2 db tojás (1 db a tésztába, 1 db a tetejére);
  • só (ízlés szerint);
  • 2 gerezd fokhagyma;
  • szezámmag (ízlés szerint);
  • mák (ízlés szerint).

Hozzávalók 20 db rúdhoz:

  • 200 gr teljes kiőrlésű búzaliszt;
  • 250 gr túró;
  • 50 gr kókuszzsír;
  • 2 db tojás (1 db a tésztába, 1 db a tetejére);
  • só (ízlés szerint);
  • 2 gerezd fokhagyma;
  • szezámmag (ízlés szerint);
  • mák (ízlés szerint).

Elkészítés:

Egynemű tésztává gyúrjuk a lisztet, a túrót, a kókuszzsírt és 1 db tojást, amit kevés sóval, illetve az összenyomott fokhagymagerezdekkel ízesítünk. Az így elkészült tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd az egészet lekenjük tojással. Tetejére ízlés szerint szórhatunk szezámmagot, mákot. Nagyjából 1 cm szélességű csíkokat vágunk belőle és 180 °C  fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Forrás: EgészségÁruda

Iratkozz fel, hogy mindenről elsőként értesülj!