Psyllium. Más néven útifű maghéj. Hallottál már róla? Ázsiában és Indiában őshonos, rostban gazdag növény. Leírások szerint tisztító hatású, alkalmazható sűrítésre, szénhidrát tartalma pedig elenyésző. A mostani desszerthez ebből használtam egy keveset, figyeld milyen egyszerűen elkészült!
Hozzávalók
- 250 gr túró (zsírszegény / félzsíros);
- 25 gr vaníliás ízesítésű fehérje;
- 2 teáskanál útifű maghéj;
- édesítő ízlés szerint;
- annyi tej (növényi is lehet), amennyit a gombóc „felvesz”;
- kókuszreszelék a külsejére.
Elkészítés
A túrót törd át villával, majd add hozzá a többi összetevőt a kókuszreszelék kivételével, és jól keverd össze ezt az elegyet. 15 percig pihentesd – ennyi idő alatt az útifű maghéj magába szívja a nedvességet és a gombócok formázhatóvá válnak.
Aztán gyúrj belőle gombócokat, hempergesd meg őket kókuszreszelékben, tedd őket a hűtőbe, úgy még finomabbak. Ebben a mennyiségben összesen 15 gr CH van,és 10 gombóc elkészítésére volt elég. Gyakorlatilag szénhidrátmentes desszert lett belőle.
Jó étvágyat hozzá!