Nyers kókuszos túrógombóc – útifű maghéjjal

2020-09-14

Psyllium. Más néven útifű maghéj. Hallottál már róla? Ázsiában és Indiában őshonos, rostban gazdag növény. Leírások szerint tisztító hatású, alkalmazható sűrítésre, szénhidrát tartalma pedig elenyésző. A mostani desszerthez ebből használtam egy keveset, figyeld  milyen egyszerűen elkészült!

Hozzávalók

  • 250 gr túró (zsírszegény / félzsíros);
  • 25 gr vaníliás ízesítésű fehérje;
  • 2 teáskanál útifű maghéj;
  • édesítő ízlés szerint;
  • annyi tej (növényi is lehet), amennyit a gombóc „felvesz”;
  • kókuszreszelék a külsejére.

Elkészítés

A túrót törd át villával, majd add hozzá a többi összetevőt a kókuszreszelék kivételével, és jól keverd össze ezt az elegyet. 15 percig pihentesd – ennyi idő alatt az útifű maghéj magába szívja a nedvességet és a gombócok formázhatóvá válnak.

Aztán gyúrj belőle gombócokat, hempergesd meg őket kókuszreszelékben, tedd őket a hűtőbe, úgy még finomabbak. Ebben a mennyiségben összesen 15 gr CH van,és 10 gombóc elkészítésére volt elég. Gyakorlatilag szénhidrátmentes desszert lett belőle.

Jó étvágyat hozzá! 

Te is érintett vagy IR-rel vagy PCOS-sel?

Az IR-kézikönyv segítség lehet minden érintettnek: akkor is, ha most derült ki, hogy IR-es vagy és akkor is, ha már így élsz évek óta.
Letöltöm!
calendar-fulldinnercrossmenuindent-increase