Répatorta mascarponéval

Répa, dió, mandulaliszt találkozásának eredményez egy ízletes, magas rost tartalmú és egyben gluténmentes mennyei répatorta.

Hozzávalók 8 szelet tortához:

  • 100 g mandulaliszt
  • 80 g reszelt sárgarépa
  • 2 db tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 50 g eritirit
  • 120 g light margarin
  • 50 g dió (8 szem egészben díszítéshez, többi darálva)
  • 125 g mascarpone
  • 5 g nyírfacukor (opcionális)
  • fűszerek ízlés szerint: reszelt narancshéj, reszelt citromhéj, kardamom, mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, vanilia, csipetnyi só

Hozzávalók 8 szelet tortához:

  • 100 g mandulaliszt
  • 80 g reszelt sárgarépa
  • 2 db tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 50 g eritirit
  • 120 g light margarin
  • 50 g dió (8 szem egészben díszítéshez, többi darálva)
  • 125 g mascarpone
  • 5 g nyírfacukor (opcionális)
  • fűszerek ízlés szerint: reszelt narancshéj, reszelt citromhéj, kardamom, mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, vanilia, csipetnyi só

Elkészítés:

A sárgarépát egy nagy tálba helyezzük, majd hozzáadjuk a fűszereket, sütőport, a lisztet, az eritritet, a darált diót és a tojásokat. A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a többi összetevőhöz és ez után elektromos vagy kézi habverővel csomómentesre keverjük a masszát. Csatos kivajazott és enyhén lisztezett tortaformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 150°C-on kb. 25-30 percig sütjük. Amíg sül  a tészta összekeverjük a mascarponét a nyírfacukorral. Miután kihűlt a tészta a tetején egyenletesen eloszlatjuk a krémet és végül az egész diódarabokkal díszítjük.

Forrás: EgészségÁruda

Iratkozz fel, hogy mindenről elsőként értesülj!

  • Hírek
  • Receptek
  • Események