Szilvás lepény

2019-09-03

Ezt a süteményt Anyukám sütötte meg először IR-barát formában. Ősszel szeretem sütni, mikor érik a zamatos szilva, mert befőttből, vagy fagyasztott gyümölcsből már nem teljesen ugyanolyan az íze. Hétvége lévén kimentem a piacra, ahol meg is találtam a jó nagy szemű szilvákat hozzá. 

Hozzávalók

Tészta:

  • 50 dkg túró; (20gr CH)
  • 3 db tojás;
  • 1 csomag sütőpor;
  • 3 dkg porított 4xédes;
  • 15 g fehér liszt;
  • 45 g teljes kiőrlésű zabliszt; (36 gr CH)
  • vanília aroma;
  • 10 dkg margarin;
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa.

Töltelék:

  • 70-80 dkg szilva;
  • 1-2 evőkanál rum / citromlé ízlés szerint;
  • 1 evőkanál porított 4xédes.

Elkészítés

A sütőt 180 fokra melegítjük elő. A szilvát kimagvaljuk, meglocsoljuk rummal, (rum helyett citromlével) rászórjuk a porított édesítőt, és állni hagyjuk. 

A lisztet, a túrót, a tojások sárgáját, a porcukrot, a sütőport és a vanília aromát simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a tésztához keverjük.
A tészta felét jól kivajazott tálba tesszük, meghintjük a szilva kétharmad részével, rásimítjuk a tészta másik felét, és a tetejére rakjuk a többi szilvát. Megszórjuk zsemlemorzsával, és margarindarabkákat rakunk rá. Előmelegített sütőben 35-40 percig szép pirosra sütjük. Melegen és hidegen is tálalható. 

(Elkészítési idő: 35 perc, sütési idő: 35-40 perc)

Te is érintett vagy IR-rel vagy PCOS-sel?

Az IR-kézikönyv segítség lehet minden érintettnek: akkor is, ha most derült ki, hogy IR-es vagy és akkor is, ha már így élsz évek óta.
Letöltöm!
calendar-fulldinnercrossmenuindent-increase