avagy még mindig tart a gombaszezon 🙂
Barátokat vártunk a hétvégére. Szerettem volna valami különlegeset készíteni. Olyat, amit akár egy erdőszéli padon, naplementében is el lehet fogyasztani. Az eredeti receptet Fördős Zé oldalán találtam, azt „IR-esítettem”, hogy számunkra megfelelő legyen a teljes kiőrlésű liszt aránya. Ha érdekel az eredeti változat, a recept végén azt is belinkeltem. Köszönet érte.
Összekevertem a kétfajta lisztet a sóval egy nagyobb tálban, majd a hidegen tartott vajat darabokra vágtam és a liszthez adtam. Robotgéppel morzsalékos állagig kevertem. Beleütöttem az egész tojást, majd egy evőkanál hideg vizet és tésztává gyúrtam az elegyet. Kivajaztam egy kör alakú sütőformát, a tésztát kinyújtottam a receptleírás szerinti kb.4 mm-esre. Az így elkészült tésztát belehelyeztem a kivajazott sütőformába, megigazítottam, hogy szépen álljon, és levágtam a kilógó részeket. A tésztát több helyen megszurkáltam villával, majd alufóliával beborítottam, nehezéket raktam rá,hogy ne emelkedjen fel a közepe, és 200 fokos sütőben 20 percig sütöttem. Ezt követően levettem a fóliát és a nehezékeket, majd a tésztát további 5 percig sütöttem.
Közben a tölteléket is elkezdtem összeállítani. A tejszínt, a tejet és az egész tojásokat összekevertem egy tálban. Sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, fokhagymakrémmel ízesítettem, majd a kis kockákra vágott edami sajtot és a bébispenótot is beleszórtam, és az egészet átkevertem. A baconszalonnát egy minimális mennyiségű olajon kicsit megsütöttem és félretettem.
Egy lábasban felolvasztottam a vajat, rádobtam a felszeletelt gombát, átpirítottam, kakukkfűvel, fokhagymával ízesítettem. Ezt is félretettem.
Végül összeállítottam a quiche-t: az elősütött tésztába beleöntöttem a tojásos, tejszínes keveréket, tetejére raktam a lesütött bacont, a pirított gombát és a kis darabokra vágott camembert sajtot. A sütőt előmelegítve 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütöttem. Jó étvágyat hozzá! Próbáld ki most! A jó ebben, hogy ízlésed szerint variálhatod az összetevőket, lehet húsos, húsmentes, vegetáriánus, zöldséges, dupla sajtos – ahogy szereted!
Az egész quiche CH tartalma: 150 gr. 4 szeletre vágva 38 gr CH/szelet. Ideális vacsora finom friss salátával.
Ezt most hidegen fogyasztottuk el egy csodaszép helyen, ezt is mutatom:
Az eredeti recept linkjét itt találod: https://streetkitchen.hu/hust-hussal/quiche_ahogyan_ze_szereti/