Zabpelyhes muffin

Hozzávalók 6 db muffin-hoz:

  • 100 gr apró szemű zabpehely;
  • 1 db tojás;
  • 1,5 dl mandulatej (egyéb növényi tej);
  • 100 g szeder;
  • 1 tk sütőpor;
  • 1 ek cukorpótló (xilit plusz / eritrit / xukor zéró 4x – választás szerint).

Hozzávalók 6 db muffin-hoz:

  • 100 gr apró szemű zabpehely;
  • 1 db tojás;
  • 1,5 dl mandulatej (egyéb növényi tej);
  • 100 g szeder;
  • 1 tk sütőpor;
  • 1 ek cukorpótló (xilit plusz / eritrit / xukor zéró 4x – választás szerint).

Elkészítés:

A tojássárgáját fehéredésig verjük a cukorpótlóval, hozzákeverjük a zabpelyhet, a sütőport és felöntjük növényi tejjel. A kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk a masszát, lazán hozzákeverjük a gyümölcsöket, majd szilikon muffin formákba adagoljuk a tésztát. 170 °C  fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, közben tűpróbával ellenőrizzük, hogy kellően átsültek-e a muffinok.

Forrás: EgészségÁruda

Iratkozz fel, hogy mindenről elsőként értesülj!

  • Hírek
  • Receptek
  • Események