Zabpelyhes-szedres pohárdesszert

2019-08-26

HOZZÁVALÓK

• 100 gr zabpehely (65 gr CH);
• 225 ml tejföl (10 gr CH);
• 200 gr szeder vagy más bogyós vegyes gyümölcs (málna, áfonya – akár
fagyasztott is) (15- 20 gr CH);
• 100 ml habtejszín (cukrozatlan) + habfixáló, amennyiben szükséges
• 8-10 gr 4x édes;
• 30 gr vaj;
• vanília aroma;
• citromlé vagy citrom kifacsart leve ízlés szerint;
• 1-2 kávéskanál porított édesítő.

Hétvégén mindig több időm marad a főzésre, a kísérletezésre, így vasárnap elkészítettem egy hűsítő desszertet. Ezt beillesztheted akár az IR-barát tízóraidba, akár az uzsonnádba. Fél óra alatt elkészül, aztán hűtőbe vele, és rostban, vasban gazdag pohárkrémmel kényeztetheted magad. 

Így készül: melegítsd elő a sütőt 160-170 fokra. Egy kis edényben olvaszd fel a vajat, keverd bele az édesítőt, és add hozzá a kimért zabpelyhet is. A keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe terítsd szét, majd kb. 10 percig süsd (pirítsd) mindaddig, amíg a zabpehely pirosra nem sül. Egy tálba öntsd bele a tejfölt, a vanília aromát, a citrom levét és a porrá darált édesítőt. Közben az előkészített tejszínt verd habbá és add a tejfölös masszához. Az így elkészített krémet 4 pohárba osztottam, egy réteg gyümölcs, egy réteg krém, egy réteg zabpehely, egy újabb réteg krém, egy réteg zabpehely és gyümölcs vegyesen a tetejére. Ha nem elég édes, a tetejét megszórhatod még por állagú édesítővel ízlés szerint. Próbáld ki! (adagonként 20-25 gr CH)

Te is érintett vagy IR-rel vagy PCOS-sel?

Az IR-kézikönyv segítség lehet minden érintettnek: akkor is, ha most derült ki, hogy IR-es vagy és akkor is, ha már így élsz évek óta.
Letöltöm!
calendar-fulldinnercrossmenuindent-increase