Arról, hogy miért lehet fontos

2019-11-30

Az életed, a mindennapjaid, az, ahogy élsz. Olyan, mint a levegővétel. Ha könnyen veszel levegőt, szétáramlik a teljes testedben, könnyedén lendülsz tovább egy következő pillanatra. Ha pedig rosszabb állapotban vagy, akár egy felfelé vezető úton is kapkodva veszed a levegőt, ismerős ez számodra? 

Inzulinrezisztensként különösen fontos, hogy észrevedd, merre tart az életed. A diéta, a mozgás, a különböző gyógyszerek mind-mind segítenek, hogy tünetmentesen élhessek. December és az advent közeledtével még inkább előtérbe kerül mindaz, ami fontos. A rohangálás, a megfelelő ajándék keresése az asztalra kerülő fogások (az azt övező nagybevásárlás) mind-mind azért vannak, hogy szeretteidnek örömet okozhass. Rokonnak, barátnak, egy-egy ebéddel, vacsorával, és persze meglepetéssel. 

Mielőtt karácsonyi csengettyűket hallanál (bár a már nyitva lévő vásárokon akár ez is megtörténhet), még zárjuk le ezt a hónapot, hiszen decemberben nem más, mint a mozgás kerül előtérbe. Szóval, mit csináltál novemberben?

  • Ismered erősségeid, értékeid?
  • Vezettél be új szokásokat? 
  • Van énidőd? Sikerült kialakítanod, hogy jusson magadra is tér?
  • Kik vesznek körül?
  • Támogató közegben vagy, tudsz segítséget kérni?

Mire lehet még szükséged?

Önmagadra, elsősorban. Az ősszel kezdetét vette a fontos lehet oldalán is egy teljes megújulás. Beleástuk magunkat a táplálkozás, majd a gyógyszerek témakörébe is. A megújult állapotot azonban folyamatosan  fenn kell tartani IR-esként is. 

Ha eddig haboztál, vágj bele most! ☺ Tudod, van az a mondás: Sohasem késő elkezdeni! Nézd csak meg ezt a cikket, melyet nyár végén írtam: https://fontoslehet.hu/eletmod/erzelmi-hullamvasut-es-ir/

Éppen erről szól. Arról, hogy mennyire befolyásolja az állapotod – az IR-re gondolok most elsősorban, az, ahogy érzed magad. De az is, amit teszel.

Tettre kész vagy?

Akkor jöhet a decemberi kihívás, ugye? Jó sok mozgás, ahogy már eddig megszokhattad, újdonságokkal, tippekkel azért, hogy IR-esként is fitt maradj. Ha pedig egy kicsit elbizonytalanodnál, nézz szét a receptek között, készíts egy finom smoothie-t akár (https://fontoslehet.hu/receptek/inycsiklandozo-smoothie-almabol-es-kiwibol/). 

Vegyél egy nagy levegőt!

Ugye, hogy jólesik? Éld így az életed is! Ha eddig esetleg kicsit elcsaltad, úgy érzed, hogy neked ez nehezen megy, akkor érdemes mostantól komolyan venned. Hiszen mindent csakis magadért teszel! Ha pedig kérdésed van, ne habozz írni, hogy megoldásra kerüljenek gondjaid, hisz sokan küzdünk ugyanazon kételyekkel. De mind levegőhöz szeretnénk jutni.

Az egészséged, az életed fontos lehet.

Anita

Te is érintett vagy IR-rel vagy PCOS-sel?

Az IR-kézikönyv segítség lehet minden érintettnek: akkor is, ha most derült ki, hogy IR-es vagy és akkor is, ha már így élsz évek óta.
Letöltöm!
calendar-fulldinnercrossmenuindent-increase