Lehet-e gyerekem inzulinrezisztensként?

Tetszik? Oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Több forrásból is hallottad már, hogy gyakran IR áll a sikertelen próbálkozások mögött. Joggal teszed fel a kérdést: én is IR-es vagyok, lehet így gyerekem? Válaszok a cikkben!

Igen! Egy IR-es is lehet kismama

Természetesen nem kell lemondanod a gyermekáldás öröméről, csak az inzulinrezisztenciád kell kordában tartanod. Egyáltalán nem lehetetlen, hogy teherbe ess, viszont, ha babát szeretnél, időben kezdj el kiemelten figyelmet fordítani egészségedre, és arra, hogy megfelelően étkezz, megfelelő mértékben juss különböző vitaminokhoz. Ez az átlagos kismamáknak is fontos, de ezek IR-esként még nagyobb szerepet töltenek be abban, hogy te is, és kisbabád is jól érezze magát a bőrében. 

Ahhoz, hogy a baba megfelelő mértékben fejlődjön, többek között elengedhetetlen a megfelelő D-vitamin ellátásEgy IR-es kismama általában fokozottan D-vitaminhiányos, ezért aztán neki még szigorúbban, szakember felügyeletével kell figyelnie arra, hogy a megfelelő mértékben jusson be ez a nélkülözhetetlen „nyersanyag” a szervezetébe. 

Ezt beviheted többek között zabpehellyel, tejjel, gombával, tojássárgájával, májjal, lazaccal, tonhallal, szardíniával és narancslével – no meg persze a megfelelő mértékű napozással, főleg nyáron!

Mi köze a D-vitaminnak a baba fejlődéséhez?

Először is nehezebb teherbe esni, és a megfogant magzatra is komoly kihatással lehet, ha nem jut elegendő tápanyaghoz: okozhat idegrendszeri problémákat és a csontfejlődésben visszamaradottság, angolkór léphet fel. Az immunrendszer és izomzat egészségét is ez a vitamin alapozza meg. Ha tehát gyermekvállaláson gondolkodsz vagy már várandós is vagy, akkor figyelj oda arra, hogy D-vitaminban gazdag étrended legyen: a 2. trimeszterben a duplájára kell emelned a napi adagot. Ha ezt elhanyagolod, hiánya megnehezítheti és megkeserítheti saját és kisbabád életét. 

Mire figyelj, miután megszületett a baba?

Gyermekedet lehetőleg minél tovább anyatejjel szoptasd: ez D-vitaminban gazdag, és olyan természetes erőforrás, mint számodra a napfény. A vitaminhiány nem játék, nem lehet halogatni annak pótlását, de természetesen oda kell figyelni arra is, hogy ne ess át a ló túlsó oldalára, hiszen a D-vitamin túladagolható! Érdemes kikérned egy szakember véleményét, már a legelső ponttól, vagyis a családtervezéstől kezdve… 

Érdemes-e akkor bevállalni a gyereket…?

Ha igazán szeretnél családot alapítani, ez nem is kérdés: inzulinrezisztensként is lehetsz anya, jó anya, és te és a kisbabád is élhettek teljes, egészséges életet. Nem akarlak megijeszteni vagy elrettenteni. Cikkemmel csak azt szeretném elérni, hogy mint leendő anyuka, megfelelően tájékozódj a témában, és időben kezdj el készülni erre a varázslatos kalandra: szíved, lelked és tested egyaránt ráhangolódjon és a lehető legideálisabb feltételeket és körülményeket jelentse a kis csöppség számára….

…mert fontos lehet!

metaTöbb forrásból is hallottad már, hogy gyakran IR áll a sikertelen próbálkozások mögött. Joggal teszed fel a kérdést: IR-esként lehet gyereked?

Te is érintett vagy IR-rel vagy PCOS-sel?

Az IR-kézikönyv segítség lehet minden érintettnek: akkor is, ha most derült ki, hogy IR-es vagy és akkor is, ha már így élsz évek óta.
életmód

Hogy néz ki az IR vizsgálat?

Sokan vagyunk, akik mindenféle orvosi vizsgálattól rettegünk, és mindent előre akarunk tudni. Így van ez az inzulinrezisztencia-, avagy a terheléses vércukor vizsgálattal is. A jó hír az, hogy itt tényleg semmi ok az aggodalomra, nem fog fájni, és különösebben kellemetlen sem lesz – olvass tovább, és bemutatom az IR vizsgálatot pontról-pontra!

babavárás

Miért fontos IR-esként a megfelelő folyadékfogyasztás?

Először is azért, mert napi 2-4 liter folyadék mindenféleképpen kell a szervezetnek, akár egészséges vagy, akár nem. IR-esként azonban különösen oda kell figyelni erre, mert befolyásolhatja az értékeinket, a közérzetünket és az egészségünket is. Mutatom, miért!

Iratkozz fel a Fontos lehet! hírlevélre!

Hova küldjük az INGYENES IR-kézikönyvet?

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.